Dobrodošlica


Dobrodošli na spletni strani Prostovoljnega gasilskega društva Jesenice.
firefighter-smiley-emoticon.giffirefighter-smiley-emoticon.gif

Občni zbor 2016


Vabljeni na naš občni zbor, ki bo v soboto 27.2.2016 ob 19 uri. 
Občni zbor bo v našem gasilnem domu.
 

Intervencija - Petrol Hrušica AC


Požari v nestanovanjskih stavbah

27.12.2015 22:52

Ob 22.52 je na avtocestnem odseku Hrušica–Ljubljana na Jesenicah v restavraciji na počivališču zagorela izolacija nad kaminom. Gasilci GARS Jesenice, PGD Hrušica in Jesenice so odprli del ostrešja in pogasili požar ter preventivno pregledali ostale prostore.

Intervencija - Industrijski požar


16:27 21.12.2015

GORI V RAZVOJNEM CENTRU,FRANCETA PRESERNA 63,JESENICE --Posilja: ReCO-112
 
Sodelovali smo z 12imi gasilci. Gorelo je v hali kjer izdelujejo čolne. Požar je bil pogašen hitro, predvsem zaradi lastnika, ki je požar odkril zelo hitro in reagiral pravilno. Zaprl je notranja vrata in tako zaprl dotok zraka oz. kisika do požara, zato se je požar širil veliko počasneje. Vendar pa je bilo na koncu zaradi zelo gostega in črnega dima potrebno daljše prezračevanje.

Intervencija - Požar v naravi, Jelen Kamen


V nedeljo ob 20:08 smo dobili poziv: POZAR V NARAVI NA JELENKAMNU POVEZI SE Z GARS --Posilja: ReCO-112 (Aktivirani so bili tudi PGD Koroška Bela in PGD Javorniški Rovt)
Izvozili smo z 10imi člani. Požar smo pogasili do približno polnoči. Na požarni straži je ostalo 5 naših članov. Ob 2h ponoči so se vrnili v dolino.
 
Ob 3:41 pa: PONOVNO POZAR NA JELENKAMNU --Posilja: ReCO-112 
Izvozili smo s s7imi člani. Požarna straža je ostala na terenu do jutra. Dopoldne je pomagalo tudi 6 članov PGD Javorniški Rovt.

Intervencija se je zaključila predvidoma ob 14:00 v ponedeljek.
 

Ob tem primeru bi radi poudarili, da pazite kam odvržete cigaretne ogorke in kje v naravi kurite! Zaradi pomanjkanja dežja in odpadlega suhega listja je v gozdu zelo suho!
 
Na pomoč!

Pojdi na stran  1 2 3