DRUŠTVENA MLADINA

Draga mladina,

Ker je mladina v društvu vedno nepogrešljiv člen, vas vabimo da se pridružite naši gasilski ekipi. Naš gasilski dom je odprt za vse, ki imate željo pomagati svoji skupnosti in hkrati pridobiti nova znanja ter spretnosti.

Mladi imate priložnost, da se učite od izkušenih gasilcev ter se udeležujete različnih usposabljanj in tekmovanj. Skupaj bomo obvladali različne situacije ter pomagali tistim, ki potrebujejo našo pomoč.

Pridružite se nam in postanite del naše enote. S tem se boste naučili, kako postati odgovorni, natančni in zanesljivi ter spoznali, kako pomembno je sodelovanje v skupini.

Veselimo se vašega prihoda in novega sodelovanja!

DELO Z MLADINO

Na vajah spoznavamo osnovne gasilske tematike in tehnike, kot so: oprema gasilca, gasilska vozila in orodja, vozle in navezavo orodij, osnove orientacije, kasneje pa tudi cevi, postavitev cevovoda in trodelnega napada, izolirni dihalni aparate, preiskovanje prostora ipd.

Vsakoletno se udeležujemo tudi gasilskih tekmovanj in srečanj mladine, na katerih se lahko družimo in tekmujemo z ostalimi vrstniki.

KAKO SE NAM PRIDRUŽIŠ?

Če te gasilci zanimajo in bi se rad preizkusil v veščinah gasilca, nas pridi pogledat na ene izmed vaj, ali pocukaj sošolca, ki je že gasilec, da ti pove kako je. Če ti bo všeč te z veseljem vzamemo v svoje vrste.

Mlajši oz. starši lahko mentorje kontaktirate na telefon +386 31 446 046 ali na e-pošto mladina@pgdjesenice.si

Starejši pa nam lahko zainteresiranost sporočite na info@pgdjesenice.si